voorgerechten

Ambachtelijk brood
Boter – huisgemaakte wisselende smeersels
7
Romige pomodori tomatensoep
Basilicumroom – Parmezaanse kaas
7,5
Katwijkse vissoep
Garnituur van vis en rivierkreeft  – geserveerd met brood en rouille
10,5
Carpaccio van biologisch rund
Balsamicodressing – rucola – pijnboompitten – Parmezaanse kaas
met verse geschaafde truffel: + 6
12,5
Quesadillas
Guacamole – zure room (vegetarisch)
11
Trio
Hollandse garnalen – tonijn – gerookte zalm
16
Gerookte paling van “Dirk Eveleens”
Komkommer – ingelegde rode ui – waterkers – citroen mayonaise – quinoa – wakame gel
16
Duo van Kalfswang & Kalfszwezerik
Gele curry – 5 spice mayonaise – bloemkoolcrème – hazelnoot
14

menukaart

Lunch: 12.00 tot 15.30 uur
Diner: 16.30 tot 21.30 uur
Alle gerechten kunt u ook
als Lunch kiezen!

oesters

Geniet van onze ‘Gillardeau Speciales’
Klassiek
Sjalot – rode wijn azijn – citroen
3,75 p.s.
Granite van Gin-tonic
Gin – tonic – komkommersalsa
4,75 p.s.
Asian
Kokos – peper – sereh – gember
4,75 p.s.
Proeverij
Geniet van 3 x 2 oesters
25

kreeft

Halve kreeft
Keuze uit al onze hele kreeft bereidingen
Mogelijks als voorgerecht én hoofdgerecht!
18
Hele kreeft koud
Met “Zaanse” mayonaise
35
Hele kreeft met kruidenboter
Uit de oven
35
Hele kreeft “Het Strand”
Tomaat – room – basilicum – olijf – witte wijn
37,5

hoofdgerechten

Sliptongetjes
Lekker gebakken in de boter
22
Zalmfilet
Harissa – tomaat – couscous – dagverse groenten
22
Kippendijsaté
300 Gram – atjar – cassave – satésaus
18
Spareribs hot & spicy
Pittige ketjapmarinade
19,5
Tournedos 
Seizoensgroenten – uiennestje – Madeira – kalfsjus
met zwezerik: + 8
29
Tonijnfilet
Wokgroente – Oosterse dressing – samosa
24
Gamba’s Armoricaine
Basmati rijst – knoflook – peterselie – dragon – tomaat
22
Combinatie van vis, schelp- en schaaldieren
De bediening vertelt u graag de keuze van vandaag
29,5
Runder shortrib – 300 gram
Jack Daniels lak – zoete aardappel – spek – zilverui
29,5
Risotto met vers geschaafde truffel paddenstoelen (V)
Mini groenten – bosui – Taleggio
18

menu

Lunch: 12.00 tot 15.30 uur
Diner: 16.30 tot 21.30 uur
Alle gerechten kunt u ook
als Lunch kiezen!

bijgerechten

Frites met Zaanse mayo – 3
Gebakken aardappelen met spek en ui – 3
Dagverse groenten – 3
Frisse salade – 3

allergie / voedselintolerantie

Wij kunnen bijna alle gerechten aanpassen aan uw allergie of voedselintolerantie.
Vraag het aan de bediening

fruits de mer

“Combinatie van koude en warme schaal- en schelpdieren”
Halve kreeft – Oesters – Kokkels – Vongole – Mosselen – Hollandse garnalen – Tijgergarnalen
geserveerd met Zaanse mayo, cocktailsaus, citroen en rode wijnazijn met sjalot
p/p 45

maaltijdsalade

Vega Poke Bowl
kidneyboon – gepofte knoflook dressing – tomaat – rode ui – mais – taco – komkommer – little gem
16
Salade “Het Strand”
geschroeide verse tonijn (rauw van binnen) – cherrytomaat – ui – pijnboompitten – ei – olijven – croutons
18

kindermenu’s

Vis van de dag
frites – mayo – appelmoes – Ola ijsje
10
Spareribs
frites – mayo – appelmoes – Ola ijsje
10
Kipstukjes
frites – mayo – appelmoes – Ola ijsje
10
Satéstok
frites – mayo – appelmoes – Ola ijsje
10
Kinderpasta
tomatensaus – Parmezaanse kaas – Ola ijsje
10

dessert

Kinderijsje 4
Mont Blanc
Vanilleroomijs – advocaat – chocosaus – slagroom
9
Walnoten & karamel
Walnoten karamelroomijs – whiskey-karamelsaus – slagroom
9,75
Selectie van kaas
ambachtelijk huisgemaakt notenbrood – druivenmost – truffelhoning
11,75
Selectie van kaas
geserveerd met een glas “late bottled vintage” Port
17
Crème brûlée van witte Tony Chocolony chocolade
Butterscotch ijs – slagroom – atsina
9
Chocoshot
chocotaart – stracciatella-ijs – chocosaus – slagroom
9,75
Licor 43 dessert 2.0
Panna cotta – citrus – vanilleroom – Licor 43 gel – slagroom – atsina
9,75
Zoete lekkernijen Het Strand
5 wisselende items – lekker voor bij de koffie!
5