MENUKAART

  voorgerechten

Brood
met kruidenboter & olijventapenade
6
Romige pomodori tomatensoep
met basilicumroom & Parmezaanse kaas
7,5
Katwijkse vissoep
met een garnituur van vis en rivierkreeft geserveerd met brood en rouille
10,5
Carpaccio van biologisch rund
met balsamicodressing, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas
13,5
Quesadillas
met guacamole & zure room (vegetarisch)
11
Trio
Hollandse garnalen, tonijn & gerookte zalm
16
Kreeft & Pata Negra
komkommer, crouton, vadouvanmayonaise
16
Gerookte hert
knolselderij, cranberries, truffelmayonaise, hazelnoot, appel
16
Gerookte paling van “Dirk Eveleens”
brioche, dragonmayonaise, peer
16

menu

Lunch: 12.00 tot 15.30 uur
Diner: 16.30 tot 21.30 uur
Alle gerechten kunt u ook
als Lunch kiezen!

oesters

geserveerd met citroen en rode wijnazijn met sjalot
“Gillardeau Speciales”
de “Rolls Royce” onder de oesters! De smaak is kruidig, zoet en zout tegelijk met een hazelnootaroma.
De oester is vlezig en mals tegelijk.
4 per stuk
“Oester van de maand”
iedere maand geselecteerd samen met onze oesterleverancier
4 per stuk
Proeverij
geniet van 2 x 3 oesters!
20

kreeft

HALVE KREEFT
Keuze uit al onze hele kreeft bereidingen
Mogelijks als voorgerecht én hoofdgerecht!
18
HELE KREEFT koud
Met “Zaanse” mayonaise
35
HELE KREEFT met kruidenboter
uit de oven
35
HELE KREEFT “Armoricaine”
Cognac, room, tomaat en ui
37
HELE KREEFT “Het Strand”
tomaat, room, basilicum, olijf en witte wijn
37
HELE KREEFT “Thermidor”
bechamel, Parmezaan, chilipoeder en grove mosterd
37

  hoofdgerechten

Sliptongetjes
lekker gebakken in de boter
24
Zalmfilet
noedels, wokgroente, oosterse dressing
23
Varkenshaassaté
geserveerd met atjar, cassave en satésaus
18
Spareribs hot & spicy
met een pittige ketjapmarinade
20
Tournedos
seizoensgroenten, uiennestje, Port, kalfsjus
29
Tonijnfilet
oosterse dressing, samosa, wokgroenten
27
Vis van de Kattukse kotter
Noordzeevis (vraag de bediening om de vangst van vandaag)
dagprijs
Gamba’s chimichurri
tagliatelle, bosui, cherrytomaat
24
Combinatie van vis, schelp- en schaaldieren
de bediening vertelt u graag de keuze van vandaag
29,75
Meat the special
wisselend vleesgerecht
dagprijs
Vega Classic – Portobello
spinazie, couscous, ratatouille, crème fraîche, Grana Padano
18
Vega Trend – Tagliatelle
paddestoelen, oregano, courgette, olijven, tomaat, paprika
18

menu

Lunch: 12.00 tot 15.30 uur
Diner: 16.30 tot 21.30 uur
Alle gerechten kunt u ook
als Lunch kiezen!

hoofdgerechten

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met dagverse garnituren, frites, frisse salade en “Zaanse” mayonaise

allergie / voedselintolerantie

Wij kunnen bijna alle gerechten aanpassen aan uw allergie of voedselintolerantie.
Vraag het aan de bediening

maaltijdsalade

Salade “Het Strand”
geschroeide verse tonijn (rauw van binnen), cherrytomaat, ui, pijnboompitten, ei, olijven & croutons
17
Salade eendenborst & eendenbout
venkel, paksoi, schorseneren, paddestoelen, mosterdvinaigrette
17

kindermenu’s

Vis van de dag
frites, mayo, appelmoes en een Ola ijsje
10
Spareribs
frites, mayo, appelmoes en een Ola ijsje
10
Kipstukjes
frites, mayo, appelmoes en een Ola ijsje
10
Satéstokjes
frites, mayo, appelmoes en een Ola ijsje
10
Kinderpasta
tomatensaus, Parmezaanse kaas en een Ola ijsje
10

  dessert

Kinderijsje 3,5
Chocoshot
chocotaart, stracciatella-ijs, chocosaus en slagroom
9
Mont Blanc
vanilleroomijs, advocaat, chocosaus en slagroom
8,5
Walnoten & karamel
walnoten karamelroomijs met whiskey-karamelsaus en slagroom
10
Selectie van kaas
met kletzenbrood en appel-perenstroop geserveerd met een glas
11
Selectie van kaas
geserveerd met een glas “late bottled vintage” Port
16
Crème brûlée
vanille, roomijs, slagroom & atsina
10
Appeltaartje
harde wener, appel, rozijnen, amandelen, apfelstrudellikeur & kaneelijs
10
Champagnetaartje
frambozen, merinque & atsina
10
Zoete lekkernijen Het Strand
5 wisselende items, lekker voor bij de koffie!
5

Het strand

Boulevard Zeezijde 23
2225 BB Katwijk aan Zee
071 – 40 12 048
informatie@het-strand.nl