MENUKAART

  voorgerechten

Ambachtelijk brood
kruidenboter – tapenade – aïoli
7
Romige pomodori tomatensoep
basilicumroom – Parmezaanse kaas
7,5
Katwijkse vissoep
garnituur van vis en rivierkreeft  – geserveerd met brood en rouille
10,5
Carpaccio van biologisch rund
balsamicodressing – rucola – pijnboompitten – Parmezaanse kaas
12,5
Quesadillas
guacamole – zure room (vegetarisch)
11
Trio
Hollandse garnalen – tonijn – gerookte zalm
16
Gerookte paling van “Dirk Eveleens”
komkommer – tempura – borage – limoenmayo
16
Black Angus bresaola
aardappelsalade – watermeloen – affila – macadamia – kruidenvinaigrette
14

menu

Lunch: 12.00 tot 15.30 uur
Diner: 16.30 tot 21.30 uur
Alle gerechten kunt u ook
als Lunch kiezen!

oesters

Geniet van onze ‘Gillardeau Speciales’
Klassiek
sjalot – rode wijn azijn – citroen
3,75 p.s.
Granite van Gin-tonic
Gin – tonic – komkommersalsa
4,75 p.s.
Asian oyster
kokos – peper – sereh – gember
4,75 p.s.
Proeverij van 6 oesters
met bovenstaande verschillende voorbereidingen
25

kreeft

HALVE KREEFT
Keuze uit al onze hele kreeft bereidingen
Mogelijks als voorgerecht én hoofdgerecht!
18
HELE KREEFT koud
Met “Zaanse” mayonaise
35
HELE KREEFT met kruidenboter
uit de oven
35
HELE KREEFT “Het Strand”
tomaat – room – basilicum – olijf – witte wijn
37,5

  hoofdgerechten

Sliptongetjes
lekker gebakken in de boter
22
Zalmfilet
fregola – antiboise – kervel – groente van de chef
22
Kippendijsaté
atjar – cassave – satésaus
18
Spareribs hot & spicy
pittige ketjapmarinade
19,5
Tournedos 
seizoensgroenten – uiennestje – Port – kalfsjus
29
Tonijnfilet
wokgroente – oosterse dressing – loempia
24
Gamba’s
jalapeños – olijven – tomaat – tagliatelle
22
Combinatie van vis, schelp- en schaaldieren
de bediening vertelt u graag de keuze van vandaag
29,5
Graangevoerd Australisch runder rib eye
oregano – zwarte knoflook – seizoensgroente – kalfsjus
29,5
Lasagne (V)
bospaddestoelen – bechamelsaus – courgette – aubergine – tomaat – blauwe schimmelkaas
18

menu

Lunch: 12.00 tot 15.30 uur
Diner: 16.30 tot 21.30 uur
Alle gerechten kunt u ook
als Lunch kiezen!

bijgerechten

Frites met Zaanse mayo – 3
Gebakken aardappelen met spek en ui – 3
Dagverse groenten – 3
Frisse salade – 3

allergie / voedselintolerantie

Wij kunnen bijna alle gerechten aanpassen aan uw allergie of voedselintolerantie.
Vraag het aan de bediening

mosselen

Hollands
witte wijn – Hollandse groenten – roomboter
21
Deemsterig
Skaep bier – knoflook – crème fraîche
22
Het Strand
De bediening vertelt u graag de keuze van vandaag
22

fruits de mer

Halve kreeft – Oesters – Kokkels – Vongole – Mosselen – Hollandse garnalen – tijgergarnalen
geserveerd met Zaanse mayo, cocktailsaus, citroen en rode wijnazijn met sjalot
p/p 45

maaltijdsalade

Vega Poke Bowl
kidneyboon – gepofte knoflook dressing – jacky tomaat – rode ui – mais – taco – gegrilde groente – avocado
16
Salade “Het Strand”
geschroeide verse tonijn (rauw van binnen) – cherrytomaat – ui – pijnboompitten – ei – olijven – croutons
18

kindermenu’s

Vis van de dag
frites – mayo – appelmoes – Ola ijsje
10
Spareribs
frites – mayo – appelmoes – Ola ijsje
10
Kipstukjes
frites – mayo – appelmoes – Ola ijsje
10
Satéstokjes
frites – mayo – appelmoes – Ola ijsje
10
Kinderpasta
tomatensaus – Parmezaanse kaas – Ola ijsje
10

  dessert

Kinderijsje 4
Mont Blanc
vanilleroomijs – advocaat – chocosaus – slagroom
9
Walnoten & karamel
walnoten karamelroomijs – whiskey-karamelsaus – slagroom
9,75
Selectie van kaas
ambachtelijk huisgemaakt notenbrood – druivenmost – truffelhoning
11,75
Selectie van kaas
geserveerd met een glas “late bottled vintage” Port
17
Crème brûlée van Haagse hopjes
Butterscotch ijs – slagroom – atsina
9
Chocoshot
chocotaart – stracciatella-ijs – chocosaus – slagroom
9,75
Lion 2.0
melkchocolade – karamel – krokante wafel – gepofte rijst
9,75
Mango & Passievrucht
panna cotta – sorbet – merengue – spongecake – crumble – kokos
9,75
Zoete lekkernijen Het Strand
5 wisselende items – lekker voor bij de koffie!
5

Boulevard Zeezijde 23
2225 BB Katwijk aan Zee
071 – 40 12 048
informatie@het-strand.nl