MENUKAART
voorgerechten
Brood met kruidenboter & olijventapenade |
6 |
Romige pomodori tomatensoep met basilicumroom & Parmezaanse kaas |
7,5 |
Katwijkse vissoep met een garnituur van vis en rivierkreeft geserveerd met brood en rouille |
10,5 |
Carpaccio van biologisch rund met balsamicodressing, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas |
13,5 |
Quesadillas met guacamole & zure room (vegetarisch) |
11 |
Trio Hollandse garnalen, tonijn & gerookte zalm |
16 |
Kreeft & Pata Negra komkommer, crouton, vadouvanmayonaise |
16 |
Gerookte hert knolselderij, cranberries, truffelmayonaise, hazelnoot, appel |
16 |
Gerookte paling van “Dirk Eveleens” brioche, dragonmayonaise, peer |
16 |
menu
Lunch: 12.00 tot 15.30 uur
Diner: 16.30 tot 21.30 uur
Alle gerechten kunt u ook
als Lunch kiezen!

oesters
geserveerd met citroen en rode wijnazijn met sjalot | |
“Gillardeau Speciales” de “Rolls Royce” onder de oesters! De smaak is kruidig, zoet en zout tegelijk met een hazelnootaroma. De oester is vlezig en mals tegelijk. |
4 per stuk |
“Oester van de maand” iedere maand geselecteerd samen met onze oesterleverancier |
4 per stuk |
Proeverij geniet van 2 x 3 oesters! |
20 |
kreeft
HALVE KREEFT Keuze uit al onze hele kreeft bereidingen Mogelijks als voorgerecht én hoofdgerecht! |
18 |
HELE KREEFT koud Met “Zaanse” mayonaise |
35 |
HELE KREEFT met kruidenboter uit de oven |
35 |
HELE KREEFT “Armoricaine” Cognac, room, tomaat en ui |
37 |
HELE KREEFT “Het Strand” tomaat, room, basilicum, olijf en witte wijn |
37 |
HELE KREEFT “Thermidor” bechamel, Parmezaan, chilipoeder en grove mosterd |
37 |
hoofdgerechten
Sliptongetjes lekker gebakken in de boter |
24 |
Zalmfilet noedels, wokgroente, oosterse dressing |
23 |
Varkenshaassaté geserveerd met atjar, cassave en satésaus |
18 |
Spareribs hot & spicy met een pittige ketjapmarinade |
20 |
Tournedos seizoensgroenten, uiennestje, Port, kalfsjus |
29 |
Tonijnfilet oosterse dressing, samosa, wokgroenten |
27 |
Vis van de Kattukse kotter Noordzeevis (vraag de bediening om de vangst van vandaag) |
dagprijs |
Gamba’s chimichurri tagliatelle, bosui, cherrytomaat |
24 |
Combinatie van vis, schelp- en schaaldieren de bediening vertelt u graag de keuze van vandaag |
29,75 |
Meat the special wisselend vleesgerecht |
dagprijs |
Vega Classic – Portobello spinazie, couscous, ratatouille, crème fraîche, Grana Padano |
18 |
Vega Trend – Tagliatelle paddestoelen, oregano, courgette, olijven, tomaat, paprika |
18 |
menu
Lunch: 12.00 tot 15.30 uur
Diner: 16.30 tot 21.30 uur
Alle gerechten kunt u ook
als Lunch kiezen!
hoofdgerechten
Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met dagverse garnituren, frites, frisse salade en “Zaanse” mayonaise
allergie / voedselintolerantie
Wij kunnen bijna alle gerechten aanpassen aan uw allergie of voedselintolerantie.
Vraag het aan de bediening
maaltijdsalade
Salade “Het Strand” geschroeide verse tonijn (rauw van binnen), cherrytomaat, ui, pijnboompitten, ei, olijven & croutons |
17 |
Salade eendenborst & eendenbout venkel, paksoi, schorseneren, paddestoelen, mosterdvinaigrette |
17 |
kindermenu’s
Vis van de dag frites, mayo, appelmoes en een Ola ijsje |
10 |
Spareribs frites, mayo, appelmoes en een Ola ijsje |
10 |
Kipstukjes frites, mayo, appelmoes en een Ola ijsje |
10 |
Satéstokjes frites, mayo, appelmoes en een Ola ijsje |
10 |
Kinderpasta tomatensaus, Parmezaanse kaas en een Ola ijsje |
10 |
dessert
Kinderijsje | 3,5 |
Chocoshot chocotaart, stracciatella-ijs, chocosaus en slagroom |
9 |
Mont Blanc vanilleroomijs, advocaat, chocosaus en slagroom |
8,5 |
Walnoten & karamel walnoten karamelroomijs met whiskey-karamelsaus en slagroom |
10 |
Selectie van kaas met kletzenbrood en appel-perenstroop geserveerd met een glas |
11 |
Selectie van kaas geserveerd met een glas “late bottled vintage” Port |
16 |
Crème brûlée vanille, roomijs, slagroom & atsina |
10 |
Appeltaartje harde wener, appel, rozijnen, amandelen, apfelstrudellikeur & kaneelijs |
10 |
Champagnetaartje frambozen, merinque & atsina |
10 |
Zoete lekkernijen Het Strand 5 wisselende items, lekker voor bij de koffie! |
5 |

